درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1398/02/08 - 16:54:0
تعداد بازدید: 1130
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

«هشتم ثور»؛ شیرینی که با اختلاف به کام مردم افغانستان تلخ شد

امروز چهل و یکمین سالروز سقوط حکومت کمونیستی در افغانستان و پیروزی مجاهدین بود، اما این پیروزی به دلیل اختلافات و جنگ‌های داخلی بین احزاب جهادی به کام مردم افغانستان تلخ شد.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، کودتای هفت ثور توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان منجر به روی کار آمدن حکومت کمونیستی در این کشور شد. حکومت کمونیستی که برای تحمیل عقاید الحادی و مارکسیستی بر مردم افغانستان تلاش می‌کرد، اما با واکنش جدی مردم روبه‌رو شد و رفته‌رفته قیام‌های مردمی در این کشور شکل گرفت.

وقتی نظام «داوود خان» براثر کودتای کمونیستی سقوط کرد و چپی‌ها به قدرت رسیدند، با شکل‌گیری آهسته‌آهسته مقاومت در برابر آن‌ها، سربازان روس برای حمایت از نظام دست‌نشانده‌شان وارد افغانستان شدند.

در آن دوران حکومت کمونیستی برای از بین بردن دین و فرهنگ اسلامی مردم افغانستان تلاش می‌کرد. حزب دموکراتیک خلق دین را افیون جامعه می‌خواند و از هیچ جنایت و شکنجه‌ای در راستای مبارزه با عقاید اسلامی پرهیز نمی‌کرد.

حکومت کمونیستی نزدیک به 27هزار نفر از روحانیون و بزرگان مردمی را به‌منظور سرکوب قیام‌های مردمی در این کشور اعدام کرد؛ اما با وجود سرکوب‌های وحشیانه حکومت کمونیستی قیام‌های مردمی علیه حکومت کمونیستی در سراسر افغانستان آغاز شد و قشون سرخ شوروی نیز در حمایت از حکومت کمونیستی به کشتار مردم افغانستان رو آورد.

در نهایت مردم متدین افغانستان پس از 14 سال جنگ و مقاومت، حکومت کمونیستی و ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دادند و هشتم ثور سال 1371 نیروهای مجاهدین آخرین سنگر حکومت کمونیستی در کابل را تصرف کردند و پرچم سبز مجاهدین با شعار کلمه مقدس (لااله الله، محمد الرسول الله) بر فراز ارگ ریاست‌جمهوری این کشور و تمام نواحی شهر کابل به اهتزاز درآمد.

در دوران مقاومت چهارده‌ساله مردم افغانستان علیه قشون شوروی سابق و نیروهای دولت کمونیستی بیش از یک‌میلیون افغان کشته شدند و حدود یک‌میلیون تن دیگر نیز زخمی شدند و تمامی زیرساخت‌های این کشور نابود شدند.

مردم افغانستان که برای کسب این پیروزی بیش از یک‌میلیون شهید و صدها هزار زخمی داده بودند منتظر ثمره شیرین جهاد و مقاومتشان بودند، اما اختلاف سران احزاب جهادی که موجب آغاز جنگ‌های داخلی در این کشور شد، شهد پیروزی هشتم ثور را به کام ملت افغانستان تلخ کرد.

اگر چه هشتم ثور (هشت اردیبهشت) روز تاریخی و پرافتخاری برای مردم افغانستان محسوب می‌شود، اما این پیروزی در سایه حوادثی که پس از آن به‌وقوع پیوست قرار گرفت و سرآغازی برای جنگ‌های داخلی در این کشور شد.

تفسیرهای متفاوتی از چگونگی آغاز جنگ‌های داخلی در افغانستان وجود دارد، اما آنچه مسلم است این جنگ‌ها هرگز نمی‌تواند حقانیت جهاد مردم افغانستان در برابر شوروی و دولت کمونیستی را زیر سؤال ببرد.

جنگ‌های داخلی در افغانستان که بر اثر مداخلات کشورهای غربی، پاکستان و عربستان بر سر تقسیم قدرت بین سران احزاب جهادی در این کشور به‌وجود آمد برای چهار سال دوام یافت و بر اثر آن نیز ده‌ها هزار نفر در این کشور جان خود را از دست دادند.

کشورهای غربی، آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن به دلیل رقابتی که با شوروی داشتند از جهاد مردم افغانستان حمایت کردند، اما آرمانهای ملت مسلمان افغانستان مبنی بر تشکیل یک حکومت اسلامی برای آنها نگران‌کننده بود، از همین رو با مهره قرار دادن برخی از رهبران جهادی مانند «گلبدین حکمتیار» به جنگ‌های داخلی دامن زدند.

بر اثر عملکرد نادرست رهبران جهادی که نتوانستند در برابر توطئه کشورهای غربی در افغانستان اتحاد و همدلی خودشان را حفظ کنند و دستاورد بزرگ هشتم ثور که مردم افغانستان برای آن قربانی‌های فراوانی را متحمل شده بودند، کمرنگ شد.

در حالیکه هنوز افغانستان از اثرات مخرب مداخله نظامی شوروی رنج می‌برد و 23 سال جنگ خانمان‌سوز را بر اثر مداخلات خارجی تجربه کرده بود، حمله آمریکا به افغانستان جنگ بی‌پایان دیگری را در این کشور رقم زد.

اگر چه سقوط دولت کمونیستی پس از خروج شوروی و پیروزی مجاهدین را می‌توان پایان کمونیسم در افغانستان دانست، اما حمله آمریکا به افغانستان را نیز می‌توان ورود لیبرالیست‌ها به این کشور عنوان کرد.

شمار بسیاری از مردم افغانستان هشتم ثور را مایه افتخار می‌دانند؛ چراکه توانستند کشور خود را از استعمار شوروی سابق نجات دهند و به استقلال دست یابند، ولی تعدادی هم استقلال افغانستان را در شرایطی که کشورشان در حال حاضر در کنترل کشورهای غربی است بی‌معنی می‌دانند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/10930


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.